Manlief heeft 24 jaar in Florida (USA) gewoond en is daar verslingerd geraakt aan Key Lime Pie. Nu maakt zijn zoon fantastische Key Lime Pies voor hem, dus daar waag ik mij maar niet aan. Ik heb dit weekend een Lime Posset gemaakt, dit komt qua smaak wel een beetje in de buurt van de beroemde Key Lime Pie. Misschien ken je de Lemon Posset wel, maar ik heb limoenen in plaats van citroenen gebruikt. Het is een fluweelzacht limoendessert in een glaasje geworden. Fluweelzacht is het zeker. Het zuur van de limoenen (of citroenen) zorgt ervoor dat de room dik wordt.

 

Je hebt er eigenlijk double cream voor nodig, maar die is moeilijk te vinden in de supermarkt. Om dit na te bootsen heb ik mascarpone gemengd met slagroom om aan het vetpercentage te komen wat nodig is voor dit dessert.
Het is een lekker romig en friszuur nagerecht. Serveer het in kleine glaasjes, want het is natuurlijk wel erg machtig!

 

Het is super simpel en snel om te maken, maar je moet er wel bij blijven. Ten eerste omdat de room kan overkoken of verbranden en ten tweede dat het niet gaat schiften. Volg het recept, dan komt het goed. Maak het de avond of ochtend van te voren klaar en je zult de avond zelf smullen.

 

Voor 120 ml limoensap, heb je drie limoenen nodig. En de rasp is van 1 limoen.
Als je de mascarpone met de room mengt, lijkt het eerst te gaan schiften, dit is niet zo. Door het koken mengt de mascarpone goed met de room.

 

Engelse klassiekers

 

En nog zo’n heerlijk Engels toetje is deze Eton Mess