Deze Frambocello cocktail met limoen is zo verfrissend en supermakkelijk om te maken. Dit wordt volgens mij ons favoriete zomerdrankje. De Frambocello is een ontzettend lekker drankje om zo te drinken, maar in deze cocktail is het een geweldige combinatie. De volle smaak van frambozen die zo goed samengaat met limoen. Lekker veel ijs erin en geserveerd met een schijfje limoen, een takje munt en natuurlijk verse frambozen. Ga jij deze cocktail proberen?

 

Frambocello

 

De Nederlandse firma Limone D’oro, dat bekend staat om hun Limoncello, heeft een nieuw drankje op de markt gebracht namelijk de dieprode Frambocello. Een unieke frambozenlikeur gemaakt van verse frambozen. En dat proef je, bij de eerste slok van dit drankje proef je de intense smaak van frambozen. Het is een heerlijk drankje om zo en ijskoud te drinken, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Dat is deze overheerlijke Frambocello cocktail met limoen geworden. Een lekker zomers drankje wat je ’s middags of ’s avonds drinkt op een warme dag.

 

Cocktail

 

Een cocktail is een drankje waarin minimaal drie verschillende ingrediënten gemend worden. Dit kan zijn ‘stirred’ dan wordt de drank geroerd in het glas of ‘shaken’ dan worden de drankjes gemixt in een speciale cocktailshaker. De basis van een cocktail is altijd sterke drank, dit kan rum, gin, whiskey, wodka, tequila of deze Frambocello zijn. Daarnaast kan er nog een smaakmaker in de vorm van een likeur, siroop, vruchtendrank en/of een mousserende wijn of bruisend water zijn.

 

Deze frisse cocktail kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Ben je gek op frambozen, dan is dit echt een drankje voor jou! Met een paar ingrediënten maak je zo’n heerlijk drankje klaar voor jezelf of voor jouw gasten. Frambozen en limoen is een match in heaven, daarom is deze cocktail ook zo lekker.
Je kunt het in de middag drinken omdat het niet zo’n hele sterke cocktail geworden is. Wil je de cocktail wat sterker maken, dan kan je er altijd nog meer Frambocello in doen.

 

Omdat wij zo gek zijn op cocktail, kan je aardig wat cocktails vinden op de site. Zoek ze maar eens op. En als je geen alcohol drinkt of alcoholvrije cocktails wilt maken, dan heb ik ook heerlijke mocktail recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aardbei mocktail, Komkommer citroen mocktail of Ananas ginger ale mocktail?

 

 

Recept Frambocello cocktail met limoen: