Ik ben al mijn voorraadkasten aan het opruimen en kwam daar nog een pot fregola tegen. Goed idee om dit weer eens te verwerken in een recept. Ik had ook nog een pompoen liggen en kipfilets in de diepvries. Het is fregola met kip, pompoen en salie geworden. Salie staat in de tuin en gaat heel goed samen met de pompoen.

 

Fregola

 

Fregola is een soort pasta uit Italië, Sardinië om precies te zijn. Het zijn kleine balletjes gemaakt van griesmeeldeeg in plaats van tarwebloem. Deze balletjes worden geroosterd in de oven, wat de pasta een lekkere nootachtige smaak geeft. Je kunt het op diverse manieren bereiden, zoals in een risotto, als vervanger van couscous of rijst.
Om de fregola extra smaak te geven, kan je het koken in kipbouillon.
Fregola vind je in Italiaanse speciaalwinkels en/of websites of in grote supermarkten.
Kan je het niet vinden, vervang het dan door parelcouscous, spelt of tarwekorrels.

 

Pompoen

 

Ik vind pompoen een echte herfst/wintergroente, maar tegenwoordig is de pompoen het hele jaar door verkrijgbaar. Toevallig had ik er nog eentje liggen in de garage, ze blijven namelijk heel lang goed.
Pompoen snijden en schillen is wel even een handigheid. Je hebt een groot scherp mes hiervoor nodig en een theedoek om de pompoen op te zetten. Hierdoor kan de pompoen niet wegschieten tijdens het snijden.
Snijd de pompoen allereerst doormidden en lepel de zaden en zaadlijsten eruit. Dan kan je de helften in dunne repen snijden. Nu zijn ze makkelijk te schillen, gebruik hiervoor een scherp aardappelschilmes of een dunschiller. Als je de stukken geschild hebt, kan je ze in blokjes snijden.
Ben jij ook zo gek op pompoen, lees dan mijn blog over pompoenen.

 

Tip:

 

Door de kipfilet eerst aan te bakken in de pan en daarna verder te laten garen in de oven, krijg je een super malse en lekkere kipfilet. Leg ze halverwege de gaartijd van de pompoenblokjes op de pompoen in de oven.

 

 

Recept Fregola met kip, pompoen en salie: