Deze frisse citroen cheesecake met Paaseitjes is een no-bake cheesecake. Dus er komt geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden. Dus zonder eitjes serveer je hem de rest van het jaar.

 

Zomers natuurlijk ontzettend lekker met vers rood fruit erop. Of maak hem lekker tropisch met passiefruit en mango en/of ananasstukjes erop.
Ook hoef je niet perse de chocolade drips erop te verwerken, maar dit staat wel super leuk natuurlijk. En in plaats van citroen kan je ook rasp en sap van een sinaasappel of limoenen gebruiken, ook erg lekker. Kleur dan de witte chocolade oranje of groen.

 

Cheesecake

 

Wij zijn gek op cheesecake en deze staat dan ook regelmatig op tafel tijdens een dinertje thuis. Een cheesecake is een taart gemaakt van zachte kaas (verse roomkaas/zuivelspread). Het is een typisch Amerikaans recept, alhoewel er in de Duitstalige landen de Käsekuchen al heel lang bestaat.
Je kunt ontzettend variëren met cheesecakes, zowel in gebakken als in de no-bake recepten.

 

Bij de no-bake is het belangrijk dat deze stevig genoeg is om goed te kunnen aansnijden. Ik gebruik meestal gelatine hiervoor. En geef de cheesecake ruim de tijd (minimaal 4 uur) om in de koelkast op te stijven, het beste kan je hem een dag van te voren maken. Zet hem goed afgedekt in de koelkast.

 

Cheesecakes zijn caloriebommetjes die gelijk op je heupen gaan zitten. Maar ze zijn wel ontzettend lekker, af en toe zondigen moet kunnen toch?
Ik heb wel eens zuivelspread light gebruikt, maar vond dit niet lekker. Als je dan toch gaat zondigen, maak dan wel een lekkere cheesecake is mijn motto.
Ik heb diverse soorten cheesecakes op de site staan, zoek ze maar eens op.

 

Tips:

 

Ik heb een kleine ronde bakvorm van 18 centimeter doorsnee gebruikt. Hierdoor is het een mooie hoge taart geworden.
Koop van die mooie gekleurde eitjes voor op de taart, dit maakt het extra feestelijk.
Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, maak dan eens deze Citroen cheesecake in een glaasje.

 

 

Recept Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes: