Frittata met Koolraap en Spruitjes

Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed idee.
Een frittata is even lekker als gezond, of je het nu serveert voor een eenvoudig diner of een lunch. Een stevige, groenterijke frittata die geschikt is voor elk seizoen.

Frittata

Een Frittata, wat zich in het Italiaans vertaalt naar ‘gefrituurd’, is een gerecht op basis van eieren. Hoewel het op een omelet, korstloze quiche en Spaanse tortilla lijkt, onderscheidt een frittata zich door de manier waarop hij wordt bereid. Frittata’s zijn over het algemeen dikker dan omeletten.
Een frittata wordt gemaakt met exact dezelfde ingrediënten als een omelet, maar hier is de melk, of liever de room, cruciaal. Voor elke dozijn eieren die je gebruikt, heb je een half kopje zuivel nodig. Frittata’s worden gebakken in een ovenbestendige koekenpan, omdat ze op de kookplaat worden gestart en vervolgens in de oven worden afgewerkt. Dit is om de kenmerkende gouden korst van de frittata te verkrijgen. Terwijl omeletten doorgaans worden gemaakt om er maar één persoon te serveren, kunnen frittata’s er één of meerdere serveren.

Frittata met koolraap en spruitjes

Groenten

Zowat elke groente kan in een frittata worden verwerkt en toch worden wintergroenten vaak vergeten als kanshebber. Spruitjes en koolraap zijn de perfecte seizoens-keuze. Door ze tot te stoven tot ze zacht zijn, smelten ze praktisch in de frittata. De zoetheid van de koolraap en spruitjes wordt gecompenseerd door het frisse in de vorm van geitenkaas. Wat resulteert in een frittata die ultra hartig en bevredigend is.
Het is een eenvoudig recept vol smaken die zo goed bij elkaar passen. Iets leuks en anders om jouw dagelijkse routine te veranderen. Je kunt deze frittata serveren met wat brood of een salade om het een complete maaltijd te maken!

Als je op zoek bent naar meer eierrecepten, zijn hier een paar favorieten:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Frittata met koolraap en spruitjes:

Frittata met koolraap en spruitjes. Voor deze omelet kan je natuurlijk ook allerlei andere groenten die in het seizoen zijn gebruiken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • ½ koolraap
  • 150 gr spruitjes
  • 2 el roomboter
  • 5 eieren
  • 2 el room
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • 2 el gehakte kruiden
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de koolraap en snijd deze in kleine blokjes. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Hak de peterselieblaadjes fijn.
  • Bak de koolraapblokjes en spruitjes in boter met deksel op de pan tot ze gaar en licht gekaramelliseerd zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren met peper, zout en 2 eetlepels room.
  • Giet het mengsel over de groente en spreid het goed in de pan.
  • Laat verder garen met deksel op de pan en op zacht vuur tot ook de bovenkant stolt.
  • Of zet de pan in een hete oven om verder te garen.
  • Garneer de frittata met verkruimelde geitenkaas en gehakte groene kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating