Ik kreeg abrikozenjam en abrikozen nectar van familie van Daele uit Dronten. Van de jam heb ik iets heel bijzonders gemaakt, daar kom ik later nog op. Van de abrikozennectar wilde ik natuurlijk ook iets speciaals maken. Ik had nog lekkere rijpe abrikozen in de fruitschaal liggen en deze heb ik ontpit en in de vriezer gelegd. De volgende dag heb ik deze zalige Frozen abrikozen Margarita gemaakt. Zonder de alcohol maak je een lekkere frozen abrikozen mocktail ervan.

 

Margarita

 

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op cocktails, maar ook op mocktails. Feestelijke drankjes gemaakt met of zonder alcohol doen het altijd goed. En vooral in de zomer op een mooie warme avond!

 

De Margarita is een van oorsprong Mexicaanse cocktail en bestaat uit tequila, triple sec en limoensap. Hierop bestaan weer allerlei variaties, maar de basis blijft de bovengenoemde ingrediënten.
Meestal wordt deze basis aangevuld met vruchtensap of verse gepureerde vruchten.
Ik heb er nu een te gekke frozen abrikozen Margarita van gemaakt. Ik noem het frozen omdat het fruit bevroren erin verwerkt wordt. Hiervoor heb je wel een krachtige blender nodig, die bevroren fruit kan pureren.

 

Deze cocktail is bij uitstek geschikt om te maken tijdens een barbecue avond. Gezellig genieten met vrienden met een lekker drankje erbij. En voor diegenen die nog rijden moeten, laat je de tequila en triple sec eruit.
Pas wel op met dit drankje, het is behoorlijk sterk. Door het fruit en omdat het zo koud geserveerd wordt, heb je het misschien niet in de gaten!

 

Tips:

 

In plaats van abrikozen kan je ander fruit gebruiken zoals aardbeien, frambozen, watermeloen, of kersen. Wat maar in het seizoen is en wat jij maar lekker vindt.

Triple sec of een andere sinaasappellikeur is naast de tequila een must in deze cocktail.

En natuurlijk gebruik je vers limoensap.

Ik heb geen Margarita cocktailglas gebruikt, maar eigenlijk hoort dit wel.

 

 

Recept Frozen abrikozen Margarita: