Heel af en toe verwen ik mijzelf met een cocktail. Dan doe ik er voor mij een heel klein beetje alcohol in en voor hubbie iets meer. Hij kan het hebben (haha). Omdat de zomer nu echt aangebroken is en het verse fruit je tegemoet spat bij de groenteboer of de groente afdeling van de super, maak ik een lekkere cocktail met vers fruit. Het is deze keer een frozen abrikozen rum cocktail.

 

Frozen is een super koud drankje met bevroren fruit erin. Ik had een grote bak met abrikozen liggen en die moesten echt op. Snel in de vriezer leggen en hiervan kan ik dan lekkere smoothies of deze cocktail van maken. Ik heb witte rum als drank gebruikt, maar bruine rum, whisky of misschien zelfs een likeurtje zoals Amaretto of Grand Marnier zal ook wel erg lekker zijn erin. Doe er zoveel of zo weinig drank in als jou lekker lijkt.

Mocht je geen abrikozennectar kunnen vinden, gebruik dan een dubbeldrank met abrikozen erin.

 

Frozen cocktails

 

Deze ijskoude cocktails zijn heerlijk op een tropisch warme dag. Maar pas op, wel verraderlijk …. het drinkt zo lekker weg dat je vergeet dat er ook nog alcohol in zit. Ik bedoel maar, ik heb jullie gewaarschuwd hè. Dus niet komen klagen dat je zo dronken geworden bent.
En vergeet niet het fruit van te voren even in de vriezer te leggen.

 

Probeer ook eens deze Frozen kersenmojito, de kersen zijn momenteel ook in het seizoen dus daar kan je ook een zalige cocktail van maken.
Als je de drank weglaat dan heb je een heerlijk mocktail.

 

 

Recept frozen abrikozen rum cocktail: