Als je dacht dat Irish coffee alleen voor de wintermaanden was, dan heb je het gelukkig helemaal mis. Deze Frozen Irish coffee zal je helpen om deze zomer te relaxen.
Als je op zoek bent naar een cocktail die je zomers na een etentje kunt drinken, dan is een ijskoude cocktail zoals de frozen Irish coffee het summum. Eén slokje is genoeg om te begrijpen waarom. Het is koel en romig, niet te zoet, met een beetje cafeïne kick en een flinke scheut whiskey.

 

Irish coffee

 

Een Irish coffee heeft vier hoofdingrediënten: koffie, Irish whiskey, suiker en room. Maar er zijn veel variaties op deze klassieke koffiedrank.
Bij het maken van een Irish coffee is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de koffie sterk is en de whiskey Iers is. Want het is gewoon geen Irish coffee als je een Schotse whisky gebruikt. De koffiedrank wordt door zijn romige schuimkraag gedronken. Om ervoor te zorgen dat de room bovenop de koffie blijft drijven en niet wegzakt, kun je de room lobbig kloppen voordat je deze met een lepel op de koffie giet.
Dit Irish coffee ijs is trouwens ook superlekker.

 

Frozen cocktails

 

Een frozen cocktail is een ijskoud drankje gemaakt van bevroren fruit of in dit geval bevroren koffie en vanille-ijs. Dit wordt gemixt met een alcoholische drank.
Als je trek hebt in bevroren drankjes, is er echt geen alternatief. Andere zomercocktails zijn misschien verfrissend, maar een frozen cocktail is het ultieme bij warm weer.
Hieronder vind je nog meer cocktailrecepten die je deze zomer kunt proberen:

 

Moscow Mule
Ananas en frambozen Daiquiri
Watermeloen cooler
Kersenmojito
Limoen slush puppy
Key Lime Pie Cocktail
Roze cocktail
Cocktail van Brazilaanse limonade
Mango daiquiri
Nectarine whisky cocktail

 

Bevroren koffie ijsblokjes

 

Dit recept is supergemakkelijk, het zetten en invriezen van de koffie is het meeste werk! Door de koffie in te vriezen hoeft je geen ijs toe te voegen om de juiste consistentie te krijgen. Wil je dit sneller drinken en geen koffie invriezen, doe dan gekoelde koffie met een paar ijsblokjes in de blender. Het is allemaal gemengd voor een kille, romige traktatie die perfect is voor een zwoele zomeravond.

 

Recept Frozen Irish coffee: