Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.

 

Fusilli ook wel spirelli pasta genoemd, is een spiraalvormig pastasoort. Door deze vorm blijft de saus er in/aan hangen. En dat komt goed uit bij deze prachtige rode saus. Nadat je de bietjes gepoft hebt, is dit recept een fluitje van een cent. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens lekker en gezond.

 

Ik heb er burrata kaas op geserveerd, maar de pasta is ook lekker met stukjes feta of geitenkaas. De burrata hebben we gekocht bij de Buffalo Farm tijdens onze culinaire trip door Twente. Het is wel heel erg lekker zoals de room uit de burrata over de fusilli smelt. Dus toch maar deze kaas kopen?

 

Met dit recept zat ik in de finale van de Libelle TV kookwedstrijd met als thema bietjes. We hebben een ontzettende leuke maar wel een hele lange dag gehad in een kookstudio in Amsterdam. Ik moest er om 08.30 uur zijn en we waren pas om 17.00 uur klaar. Wat een werk en wat veel mensen eromheen voor een video van een paar minuten. Het was ook nog eens super warm die dag, dus extra warm in de keuken.

 

Gepofte bietjes

 

Hoe je bietjes in de oven kunt poffen, lees je hier.