Manlief is gek op mijn satésaus, vandaar dit recept. Dus zelf een heerlijke pindasaus gemaakt, aardappelen en eieren gekookt, sperziebonen, wortel en taugé geblancheerd.
Geserveerd met Chinese kool, komkommer, verse koriander en satésaus. En klaar is deze Gado Gado met satésaus. Een heerlijk vegetarisch Indonesisch groentegerecht.

 

Gado Gado

 

Gado Gado (spreek het uit als: gaddo gaddo) is dus een groentegerecht uit Indonesië en is vooral bekend van de Chinees-Indisch restaurants. Maar dit gerecht kan je heel makkelijk zelf thuis maken.
Het is een salade van rauwe, gekookte of geblancheerde groenten met een ei en pindasaus. Je kunt er ook nog witte rijst of rijstnoedels bij serveren, wat jij maar lekker vindt. En gebruik de groenten die jij lekker vindt of wat je maar in de koelkast hebt liggen. Het is namelijk ook een heel mooi recept om restjes groente te verwerken. Een makkelijk en erg lekker gerecht.

 

Het is dus een ideaal vegetarisch gerecht wat zowel ’s winters als ’s zomers lekker is. Ik zou zomers op een warme dag de satésaus koud serveren. Die satésaus maak je natuurlijk zelf. Maak een iets dunnere saus dan je misschien gewend bent om te maken.
Je kunt Gado Gado zo eten, maar het is natuurlijk ook een heerlijk gerecht bij een rijsttafel.
Of je maakt er nog pittige tofu of tempeh blokjes bij.
Dit gerecht is lekker met kroepoek erbij.

 

Groente

 

In principe kan je heel veel groenten gebruiken in dit gerecht, rauwkost zoals radijsjes, komkommer, tomaatjes, rettich en geblancheerde groenten zoals boontjes, sugar snaps, peultjes, bloemkoolroosjes, wortel, asperges, taugé, sojaboontjes en/of paksoi. Ook lekker zijn aardappeltjes erbij.

Je kunt de groenten al van te voren blancheren en de saus maken. Dan hoef je op de avond zelf alleen nog maar het bord samen te stellen en de saus op te warmen.

 

Tip:

 

Het recept voor de zelfgemaakte Satésaus* vind je hier.

 

 

Recept Gado Gado met satésaus: