Warme havermout uit de oven oftewel gebakken havermout met blauwe bessen, is een heerlijk ontbijt voor een koude dag. Nu eten wij vaak overnight oats, maar deze gebakken havermout heb ik nu voor de eerste keer gemaakt. En dat zal niet de laatste keer zijn, want het was echt super lekker.

 

Havermout

 

Havermout is niet alleen erg lekker en veelzijdig, maar ook nog eens erg gezond voor ons. Het bevat veel vitaminen, mineralen en vezels en is goed voor onze spijsvertering. Met een kom havermout kom je de ochtend wel door.
Havermout is in principe glutenvrij, maar check dit voor de zekerheid op de verpakking.
Het bevat koolhydraten, maar dit zijn wel goede koolhydraten en is daarom een verantwoorde keuze. Maar voor alles geldt; overdaad schaadt.
Dus afwisseling is het toverwoord en dus niet elke morgen havermout eten.

 

Zoals ik al schreef is dit een veelzijdig product. Je kunt er havermoutpap, pannenkoeken, koekjes, repen, crumble, muffins, overnight oats of deze gebakken havermout van maken. Je kunt deze recepten allemaal vinden op de site. Zoek bij ingrediënten op havermout en dan ploppen ze tevoorschijn.

 

Nu even terug naar dit ontbijt. Niet moeilijk om te maken en oh zo lekker. Je kunt er allerlei fruit in verwerken en met of zonder chocolade erin. Gebruik de melk die jij normaal drinkt, dat kan haver-, soja- of een notenmelk zijn. Over noten gesproken, die zijn er natuurlijk ook lekker in. Of een lekkere notenboter of pindakaas.

 

Ontbijt jij wel?

 

Ik vind een goed ontbijt erg belangrijk. Probeer hierin ook zoveel mogelijk te varieren. De ene morgen havermout, de volgende ochtend kwark met vers fruit, een chiapudding of een smoothie. Als het kan bereid ik dit ’s avonds vast voor of maak ik het al klaar en zet ik het in de koelkast. Zo kan je deze gebakken havermout ook ’s avonds voorbereiden, dan hoef je het ’s morgens alleen nog maar te bakken in de oven en kan je genieten van dit warme ontbijt. Serveer het eventueel met een lekkere dot vanille kwark erop.

 

Tips:

 

Ik heb voor dit recept een vierkant bakblik van 20 centimeter gebruikt.

 

 

Recept Gebakken havermout met blauwe bessen: