Ja het aspergeseizoen is begonnen, het witte goud is er weer. Deze keer heb ik de witte met de groene gemengd en er overheerlijke geglaceerde asperges met zwarte knoflook van gemaakt. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op asperges en gek op zwarte knoflook, reden voor mij om deze eens te combineren.

 

Asperges

 

Wist jij dat asperges heel erg gezond zijn, ze zitten vol met voedingsvezels die zorgen voor een goede spijsvertering. Daarnaast zitten ze vol met vitaminen en mineralen. Ze bevatten nauwelijks calorieën en/of koolhydraten.
Verse asperges kan je herkennen door mooie glanzende stengels en als je ze tegen elkaar wrijft moeten ze een piepend geluid maken. De onderkanten van de asperges mogen er niet al te droog uitzien.
Je kunt asperges het beste omwikkelen met een natte theedoek en in de groentelade van je koelkast bewaren. Op deze manier blijven ze wel een paar dagen goed.
Gebruik een goede dunschiller om ze te schillen. Houd ze voorzichtig bij het kopje vast en schil ze dan overlappend van boven naar beneden.

 

Asperges zijn neutraal van smaak en daarom makkelijk te combineren in zeer verschillende gerechten. Maar stiekem vind ik ze op de klassieke manier bereid met ham, eieren en botersaus toch wel erg lekker.

 

Ik heb voor dit gerecht witte en groene asperges gebruikt, maar je kan natuurlijk ook alleen witte of groene gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de witte asperges een iets langere gaartijd hebben dan de groene. Ik heb de groene deze keer wel geschild, omdat ik denk dat ze dan meer de smaak van de bouillon zullen opnemen.
Afhankelijk van de dikte van de asperges zal dit gaartijd 10-15 minuten zijn. Laat ze niet al te zacht worden, ze mogen nog wel een bite hebben.

 

Wil jij asperges op een hele andere manier bereiden, maak dan ook eens deze Geroosterde groene asperges met nagelkaas.

 

 

Recept geglaceerde asperges met zwarte knoflook: