De spaghetti pompoen is een hele bijzondere. Het heeft de naam te danken omdat het vruchtvlees zo draderig is als het gegaard is. Je kunt met een vork dan spaghetti trekken uit het vruchtvlees. Ik het een heerlijke vegetarische Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus gemaakt.

 

Pompoenen

 

Het is herfst en echt de tijd van de pompoenen. Je ziet ze in alle supermarkten en groentewinkels liggen. Ik ben er gek op! Vooral omdat het een zo veelzijdige groente is. Je kunt er zoet of hartig verwerken. Lekker in een pompoentaart, cake, muffin, smoothie, maar ook in een soepje of stoofschotel.

 

De spaghetti pompoen maakt zijn entree in ons landje. Je kunt ze tegenwoordig vinden in de meeste supermarkten. Het is een bijzonder soort onder de pompoenen. Het heeft een langwerpige eivorm en heeft een gladde gele of groene schil. Het vruchtvlees is lichtgeel en vrij neutraal van smaak.
Deze pompoen kan je het beste bereiden in de oven. Hierna wordt het vruchtvlees draderig die je met een vork eruit schraapt. Dit is de zogenaamde ‘spaghetti’, waar deze pompoen zijn naam aan dankt.. Maak deze spaghetti aan met een lekkere saus en vul de pompoen hier weer mee.
De schil is niet eetbaar.

 

Tips:

 

Ik heb een pakje basis pikante tomatensaus* gebruikt om de pompoen mee te vullen, maar je kunt natuurlijk ook een andere tomatensaus hiervoor gebruiken.
Gebruik een grote bol mozzarella (van 200 gram) voor de vulling.
Het is een tijdrovend recept, rooster de pompoen anders de avond ervoor al en trek dan alvast de spaghetti eruit. Dan heb je de volgende avond iets minder werk en tijd nodig voor dit recept.
Ik heb veel salie in de tuin staan, daarom heb ik dit kruid gebruikt. Salie en pompoen zijn sowieso een goede combi. Als je de salieblaadjes insmeert met olijfolie worden ze lekker krokant in de oven.

 

 

Recept Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus: