Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld ook heel goed bereiden op de barbecue.

 

Je kunt de ananas natuurlijk ook grillen in een grillpan of bakpan. Grill het niet te hard, door de suiker gaat het karameliseren van de ananas snel omslaan in aanbranden. En dat is dan niet lekker.
Laat de ananas lekker een nachtje marineren in de Amaretto. Heb je geen Amaretto in huis, gebruik dan een goede bruine rum of een whisky.

 

Barbecue

 

In mijn blog We gaan weer barbecueën, geef ik je nog veel meer lekkere tips voor de barbecue. Met daarbij natuurlijk heerlijke recepten van vlees, vis, allerlei soorten groenten en fruit op de barbecue. Lekkere sausjes en kruidenboters mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Of wat dacht je van lekkere salades zoals deze gegrilde watermeloen salade welke ook op de grill bereid wordt.
Welke drankjes drinken we erbij? Zo is bier en wijn is altijd lekker erbij, maar een zelfgemaakt mocktail of gekoeld water met een smaakje is ook helemaal hot.
Dus snel even lezen die blog, voor wat meer tips en tricks.

 

 

Recept gegrilde Amaretto ananas: