Deze Gegrilde aubergine en peer salade en feta is een lauwwarme salade zowel als hoofd-, lunch- of bijgerecht te serveren.
Het recept van Dukkah kan je hier vind.
Deze Gegrilde aubergine en peer salade en feta is een lauwwarme salade zowel als hoofd-, lunch- of bijgerecht te serveren.
Het recept van Dukkah kan je hier vind.
Zet een grillpan op een middelhoog vuur. Snijd de aubergine in dunne plakken en smeer ze in met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout op. Gril de aubergines ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten in de grillpan.
Laat de boter smelten in een grote bakpan en bak hierin de plakken peer tot ze bijna zacht zijn. Voeg de granaatappelsiroop en honing toe en bak dit nog even mee.
Leg de sla op een grote schaal, verdeel de aubergine- en peerplakken hierop. Druppel de honing/siroop en nog wat olijfolie hierover.
Verkruimel de feta over de salade en garneer met 2 eetlepels Dukkah en de lente-ui.
Serveer lauwwarm.