Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas die je kan grillen of bakken. Sommige supermarkten verkopen deze kaas, anders moet je naar een goede kaasboer of een Turkse winkel.

 

Ik ben gek op deze kaas, vooral omdat je het kunt bakken. Als je de kaas niet kunt vinden of er misschien niet van houdt, dan kan je feta nemen en deze heel snel even om en om bakken in een hete pan met een beetje olie. Granaatappelsiroop kan je tegenwoordig ook vinden bij de grotere supermarkten maar in ieder geval in een Turkse winkel. Als je dit niet kunt vinden gebruikt dan een balsamicosiroop hiervoor in de plaats.

 

Halloumi

 

Deze Salade met halloumi en sinaasappel is heerlijk. Als je de kaas lekker vindt, dan zou ik die salade ook eens proberen.