Deze gegrilde pompoenplakken met feta, cranberry’s en Dukkah is een lekker vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Ik de pompoenplakken in een pan gebakken, maar je kunt ze ook op een ovenplaat in de oven grillen op 190˚C (draai ze dan wel een keer om). Vooral door de boter en de kruiden, krijgt het een lekkere smaak. Ik noem het pompoenplakken, maar tegenwoordig noemen ze het pompoensteaks, kan ook natuurlijk.
De rest van de pompoen kan je voor andere gerechten gebruiken (ik heb deze in kleine blokjes gesneden, even geblancheerd en ingevroren). Altijd handig om in de vriezer te hebben voor bijvoorbeeld in een pompoencake, smoothie of soep.
In plaats van cranberry’s kan je ook rozijnen nemen en de granaatappelsiroop kan je vervangen door balsamico of rodewijnazijn.
Dukkah
Dukkah is een specerijen notenmix wat oorspronkelijk uit Egypte komt. Het is tegenwoordig in de meeste supermarkten te koop maar je kunt dit heel makkelijk zelf maken. Het recept van Dukkah kan je hier vinden.