Op de Facebook groep Recepten na een GPB/Sleeve zag ik regelmatig voorbij komen dat men een zogenaamde Big Mac schotel ging maken. Ik was toch wel nieuwsgierig geworden wat dit nou voor schotel was en heb het gegoogled. Diverse recepten hiervoor kwamen voorbij. Veel aardappelen en een beetje gehakt, dat kan anders dacht ik. Aangezien eiwitten (vlees dus) belangrijk is voor ons, moet er meer gehakt in volgens mij en minder aardappelen. En als we dan toch aardappelen gaan gebruiken, dan maar een gezondere variant namelijk de zoete aardappel. Deze gehakt en zoete aardappelschotel is mijn variant op dit gerecht geworden en ik kan je verklappen dat het super lekker is geworden.

 

Alles lekker vers gemaakt en met iets meer verantwoorde ingrediƫnten voor de mensen met een maagverkleining. Ook zonder maagverkleining is dit een heerlijk gerecht.
Het voordeel van de zoete aardappel (bataat) is dat het een groente is en eigenlijk dus geen aardappel. Zoete aardappel is niet alleen erg lekker maar ook nog eens super gezond. En je hoeft het veel minder lang te koken dan de gewone aardappel. Reden genoeg om de zoete aardappel vaker te gebruiken.

 

Van zoete aardappelen kan je heerlijke frietjes maken, een soep of in een stamppot. Ik heb zelfs een recept van een zoete aardappelsmoothie, die moet je echt eens proberen. Zoek op mijn site op zoete aardappel, dan vind je alle recepten gemaakt van deze aardappel.