Deze gehaktballetjes in cranberrysaus is een leuk gerecht om te serveren in december. Het is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit.
Serveer de balletjes met witte rijst, aardappelpuree of een Wortel zoete aardappelpuree.
Kipgehakt is vrij nat, je hoeft het gehakt dan alleen maar aan te maken met een verkruimelde beschuit. Als een niet genoeg is, probeer dan twee beschuiten. En omdat het zo nat is, bak ik de balletjes in de oven. Door ze in de pan te bakken, vallen ze snel uit elkaar.
Gehaktballetjes in cranberrysaus. Dit is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit Geschikt om te maken met de feestdagen
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 600 gr kipgehakt
- 1 beschuit
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el 5-spice kruiden
- peper en zout
Cranberrysaus
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 el olijfolie
- 340 gr verse cranberries
- 1 sinaasappel, rasp en sap
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 80 ml Hoisin saus
- 2 el sojasaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Meng de twee soorten gehakt met een verkruimeld beschuitje, peterselie en de kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol ongeveer 24 kleine balletjes van het gehakt en leg ze op een ingevette ovenplaat. Bak de balletjes in ongeveer 7-10 minuten (net) gaar in de oven.
- Maak ondertussen de cranberrysaus: bak in een grote koekenpan de ui met de knoflook glazig in een scheut olie.
- Voeg de cranberries, sinaasappelrasp en sap en suiker toe en bak dit nog even mee met de ui. Voeg nu de hoisin en sojasaus toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen tot er een mooie saus ontstaan is.
- Haal de gehaktballetjes uit de oven en meng ze door de saus.
- Serveer ze in een mooie schaal met wat peterselieblaadjes erop.