Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, deze Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst zijn het proberen waard.
Of maak je liever Spaanse gehaktballetjes, ik heb een lekker recept voor deze Albondigas voor je.
Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, deze Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst zijn het proberen waard.
Of maak je liever Spaanse gehaktballetjes, ik heb een lekker recept voor deze Albondigas voor je.
Gehaktballetjes: Meng het gehakt met de ingrediënten en draai er 16 balletjes van. Bak in een grote koekenpan in een beetje olie de gehaktballetjes rondom goudbruin.
Curry: Maal ondertussen de peperkorrels, het komijn- en korianderzaad fijn in een vijzel. Voeg de overige ingrediënten (behalve de kokosmelk) voor de saus toe en vijzel tot een egale pasta.
Voeg de currypasta in de pan bij de gehaktballetjes en bak nog even mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Pilaf: In een middelgrote pan op een middelhoog vuur de ui, wortel, rode peper en komijnpoeder bakken in een scheut olie. Rijst, bouillon, saffraan, zout en peper toevoegen en aan de kook brengen.
Vuur laag zetten, pan laag zetten en 15-20 minuten laten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd. Voeg als laatste de erwtjes toe en wat korianderblaadjes.