Dit recept vond ik in het boek From Farm to Fork in Twente wat ik van Nico Dingemans mocht ontvangen toen wij in Ootmarsum Twente verbleven. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het over ambachtelijke streekproducten welke gastronomisch verwerkt worden door de topchefs uit Twente. Meesterkok Michel van Riswijk heeft een recept geschreven voor dit boek. Wolverlei geitenkaas met biet & enoki heet het en ik heb daar mijn versie van gemaakt en dit Geitenkaas met biet en shiitake genoemd.
De recepten in het boek zijn vrij summier, of de chefs willen niet helemaal hun recept prijsgeven of ze gaan ervan uit dat andere chefs wel weten hoe het recept in elkaar steekt.

 

Wolverlei is een geitenkaasboerderij waar het geitenkaasje van Michel’s recept vandaan komt. Mijn geitenkaasje komt van de markt en toen ik het uitpakte bleek het ook nog een kaasje in as te zijn. Geen probleem….ook lekker. En nu de tijd weer aangebroken is van de gekleurde bietjes, heb ik die gelijk ook maar meegenomen van de markt. De bietjes heb ik gepoft in de oven omdat ik vind dat daardoor de smaak van de biet intenser wordt. Bedenk dus wel van te voren dat de bietjes eerst gegaard moeten worden in de oven.
Hoe je dat doet kan je hier lezen: In de oven gepofte bietjes