Ik heb toch een overheerlijke vegetarische burger voor jullie. Deze geitenkaas burger met paddenstoelen en spinazie moet je een keertje proberen! De burger is een heerlijke vegetarische optie die het gemakkelijk maakt om meer groenten in je dieet te eten en iets nieuws te proberen! Natuurlijk moet je wel van geitenkaas houden en als dat zo is, dan is dit echt iets voor jou. Smeuïge smeltende geitenkaas in een broodje, met daarbij gebakken paddenstoelen en spinazie, beter wordt het niet! Een burger waarvan elke vleeseter zeker zal genieten.
Vegetarische burgers
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben niet dol op vlees vervangende burgers. Volgens mij heb ik ze allemaal geprobeerd, maar ze kunnen mij niet bekoren noch bekeren. Ik flans liever zelf een burger van groenten in elkaar, zoals deze courgetteburgers, dan dat ik zo’n nep burger ga eten. Of hebben jullie wel een favoriete lekkere vegetarische burger voor mij? Laat mij het weten.
En ik heb nog meer heerlijke vegetarische opties voor jullie, zoals deze:
Vegetarisch broodje kaasschnitzel
Portobello burger
Linzen en paddenstoelburger
Aubergine halloumiburger
Biet en bonenburger
Rettich burgertjes
Wortel en courgetteburger
Halloumiburgertjes
Geitenkaas
Nu ben ik dol op alle soorten kaas en vooral op geitenkaas. Ik mocht een heel pakket van Alphenaer ontvangen met drie soorten geitenbrie’s. Een naturel, eentje met fenegriek en eentje met bospaddenstoelen. Die laatste ronde heb ik gebruikt voor deze vegetarische burgers. Ik heb hem doormidden gesneden en even in de oven gegrild. En vanwege de bospaddenstoelensmaak heb ik er nog gebakken paddenstoeltjes op gedaan. Wat een heerlijke combinatie was dat!
Erbij:
De burger is op zich al een heerlijke maaltijd, maar ik heb er ook nog lekkere zelfgemaakte frieten bij gebakken. Ik heb ze na het bakken op smaak gebracht met geraspte Parmezaanse kaas, knoflookpeper, tijm en zout. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!
Recept Geitenkaas burger met paddenstoelen:
Ingrediënten
- 1 geitenbrie (150 gr) paddenstoelen
- 200 gr paddenstoelenmix
- 100 gr baby spinazie
- olijfolie
- 2 broodjes
- 2 el truffelmayonaise
Instructies
- Verhit de grill van je oven voor op 200°C.
- Snijd de geitenkaas doormidden zodat je twee platte helften hebt.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel in stukken.
- Leg de geitenkaas op een ovenplaat bekleed met aluminiumfolie en schuif deze onder de hete grill van de oven en bak in 3-4 minuten tot de kaas van boven gesmolten is.
- Bak de paddenstoelen in een bakpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur goudbruin.
- Schep ze er dan uit en bak in dezelfde pan de spinazie een minuutje in een scheutje olijfolie.
- Snijd de broodjes doormidden en leg ze even in de oven om te roosteren.
- Smeer ze dan in met de truffelmayonaise.
- Beleg ze met de gebakken spinazie, een plak geitenkaas en top af met de paddenstoelen.
- Serveer direct en smullen maar!