In de zomereditie van de Foodybox welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zaten o.a. Yellow burgers geit van Cheese Rebelz, een Black Bullet Jalapeño van Gilad produce
en verse Pesto Basilicum van LeQrs. Nu vind ik het leuk om deze producten te combineren en daar een heerlijk recept van te maken. Ik heb nu dus een Geitenkaasburger met pestomayonaise en jalapeño gemaakt.

 

Ik heb de geitenkaasburgers doormidden gesneden en deze ‘gevuld’ met fijngesneden jalapeño. Dit geeft een heerlijke extra kick aan de burgers. En de pesto heb ik gemengd met mayonaise en dit als saus geserveerd op de burger. Het is een te gekke combinatie geworden kan ik jullie verklappen.

 

De geitenkaasburger kan je grillen of bakken, ideaal voor een vegetarische barbecue zou ik zeggen. Er zitten vier stuks in een verpakking. De kaas smelt niet tijdens het bakken, ik heb ze gegrillt en dan krijgen ze een lekkere grillsmaak.
De jalapeño is al een tijdje te koop in Nederland en wordt steeds populairder. Het is een behoorlijk pittig pepertje, maar voor sommigen te spicy. Daarom is er nu de Black Bullet, een mildere versie van deze peper.

 

De Verse Pesto Basilicum gemengd met de mayonaise is de perfecte saus geworden bij deze overheerlijke vegetarische burgers.

 

En yellow burger chili heb ik geserveerd op een rood broodje met een heerlijke salsa gemaakt van ananas, Black Bullet Jalapeño, lente-ui en koriander. Wow, dit was ook een top combi.

Geitenkaasburger met pestomayonaise

 

Vegetarische burgers

 

En nog zo’n heerlijke vegetarische burger is deze Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui. Probeer die ook eens!

 

 

Recept Geitenkaasburger met pestomayonaise: