Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, dus deze taart is voor mij echt een schot in de roos. De taart is een geweldig brunch, lunch, diner, of picknickgerecht, een geweldige allrounder dus. Het maken van de gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie kost wat werk, maar is zeker de moeite waard. In het originele recept van Yotam Ottolenghi zit er geen spinazie in de vulling, maar ik heb deze er wel ingedaan omdat ik er een complete maaltijd van wilde maken.

 

Hartige taart

 

Vanaf dit moment zal deze quiche de maatstaf zijn waartegen alle andere zullen worden beoordeeld. Maar ik had moeten weten dat er magie zou ontstaan als je zoveel teentjes zoete, gekarameliseerde knoflook en zachte geitenkaas combineert in een rijke en romige quiche. Ik dacht dat dit een goed recept zou zijn om te proberen, aangezien in de hoofdnoot stond dat de receptentester het uitriep tot het “lekkerste recept ter wereld!” En ja, het is echt zo goed.

 

Knoflook

 

De sterren van deze taart zijn zonder twijfel de gekarameliseerde knoflookteentjes! Als je van knoflookrecepten houdt, dan is deze iets voor jou.
Gekonfijte knoflook is snel een soort geheim wapen van mij geworden. Door pasta gemengd, of in dressings gemengd. Het heeft zachte knoflookachtige tonen zonder de heftige nasmaak van zijn rauwe tegenhanger. En in deze taart hebben we misschien de beste toepassing tot nu toe gevonden.
De bijna zoete gekonfijte knoflook geeft een heerlijke knoflookachtige smaak aan de taart, die dit gerecht tot een heerlijke ervaring verheft die het waard is concurrerend met de allerbeste quiches die je ooit hebt gehad.

 

En je hoeft je geen zorgen te maken dat de knoflook te krachtig is. Net als in die 40 teentjes kiprecepten wordt de knoflook aanzienlijk zachter nadat hij is geblancheerd en gekarameliseerd. Natuurlijk moet je nog steeds een knoflook-fan zijn, aangezien elke portie ongeveer een half dozijn knoflook bevat.

 

Tips:

 

Volgens het originele recept zijn er 8 personen, maar we aten er gemakkelijk 4 omdat we allemaal een tweede stuk wilden. Probeer deze eens, je zult er geen spijt van krijgen!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie: