Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. Manlief in ieder geval wel en die houdt normaal echt niet van deze groente.

 

Door de witlof te karameliseren in roomboter met honing krijgt het een heerlijke smaak. Natuurlijk kan je de zwarte knoflook weglaten, maar met is wel heel erg lekker. En het is weer eens een hele andere manier om witlof te bereiden. Witlof wordt meestal op de klassieke manier geserveerd met ham en kaas uit de oven, maar dit is toch even net weer iets heel anders. Ik ben niet zo’n liefhebber van gekookte witlof, dan maak ik er liever een lekkere salade van. Zoals deze Witlofsalade met appel en sinaasappel.

 

Witlof

 

Wist je dat je van witlof een heerlijke soep kunt maken? Dat is ook weer een hele andere manier om deze groente te bereiden. Nou dan heb je zo maar drie hele verschillende recepten met witlof. Dat wist je niet hè, dat deze groente zo veelzijdig is? Wil jij die zalige en romige Witlofsoep met blauwe kaas maken, dan vind je hier het recept.

 

 

Recept Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook: