Gekaramelliseerde Ananas met Piña Colada ijs

Deze heerlijke parfait met Piña Colada is simpel te maken zonder ijsmachine. Dit ijs is zo lekker dat je het zonder iets kunt eten, alleen maar genieten van het ijs. Als je de ananas op deze manier karamelliseert, heeft het een heerlijke smaak en een heel ander structuur. Heel erg lekker om zo te eten, maar natuurlijk een extra tropische verwennerij met dit ijs. Dus aan de slag en maak deze goddelijke Gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs.

Als je geen zin hebt om het ijs te maken, kan je de ananas ook met kant-en-klaar roomijs of een dot slagroom serveren.

Ice ice baby

En in heb nog een heerlijk tropisch ijs recept voor jou. Probeer ook dit Curaçaose kokosijs.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs. Het is zomer, we genieten van mooi weer en van ijs. Vooral deze gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs is een zomertopper! Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Caribisch
Porties personen

Ingrediënten
  

IJs

  • 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 150 ml Piña Colada cocktail (kant-en-klaar bv van Bacardi)

Ananas

  • 1 ananas
  • 1 klont boter
  • 2 el honing
  • 1 scheut rum

Erbij

  • 2 passievruchten, vruchtvlees eruit gelepeld
  • 1/2 granaatappel, pitjes ervan

Instructies
 

  • IJs maken: klop de eiwitten op met een mixer, doe de helft van de suiker erbij en dan klop je het verder stijf.
  • De rest van de suiker doe je bij de eigelen doen en mix dit ongeveer 5 minuten tot een mooie lichte schuimige massa (suiker moet opgelost zijn).
  • Voeg dan de mascarpone bij de eigelen en meng dit door elkaar. Hier door heen spatel je de Piña Colada. Dit mengsel meng je dan voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.
  • Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plastic huishoudfolie. Hierin giet je het mengsel en laat het enkele uren invriezen.
  • Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in de lengte doormidden en snijd de helft weer in de lengte in 4 stukken. Verwijder de harde kern.
  • Verwarm een antiaanbakpan met boter op middelhoog vuur en bak hierin rondom de ananas goudbruin, voeg de honing toe en blus dan af met de rum.
  • Leg een bol ijs op het bord, lepel hierom heen de passievrucht- en granaatappelpitjes en leg hierbij een stuk ananas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating