Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker fruit zoals frambozen, bramen, verse vijgen of blauwe bessen. Wat jou maar lekker lijkt.

 

Bietjes

 

De rode bieten zijn natuurlijk de meest bekende en gegeten bieten, maar er zijn nog veel meer kleuren bietjes. Zo heb je de witte, gele en chioggia bietjes die rood en wit zijn. Ik vind het leuk om de verschillende kleuren van dit knolletje te combineren in een gerecht zoals bijvoorbeeld een salade.
Meestal pof ik de bietjes in de oven, hierdoor krijgen ze een nog intensere smaak. Doe dit een dag van te voren, dan heb je op de dag zelf weinig werk aan deze heerlijke salade.

 

Salades

 

Ik ben gek op salades, heb ze na mijn maagverkleining lang niet kunnen eten. Maar gelukkig is het goed gekomen en kan ik weer volop genieten van salades. Omdat ik er zo gek op ben, kan je ook heel veel salade recepten vinden op de site. Zoek ze maar eens op.
Om een lekkere salade te maken, heb je best wel veel ingrediënten nodig, dus schrik hier niet van. Het gaat om de smaakcombinatie en als die klopt tover je een heerlijke salade op tafel. Manlief riep nog wel eens: ik ben geen konijn! Maar ik kan je verklappen dat hij de meeste salades toch wel met smaak verorbert.

 

Dressings

 

Een lekkere dressing maakt ook een lekkere salade. Maak deze alsjeblieft zelf. Zo moeilijk is dat niet en de meeste ingrediënten heb je misschien wel in huis. Zo bestaat een goede dressing meestal uit 2 of 3 delen olie, 1 deel zuur in de vorm van azijn of citroensap, mosterd, specerijen en verse kruiden. De olie kan een goede olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie, walnootolie of sesamolie zijn. In mijn blog Saladedressings, vind je nog veel meer verschillende soorten dressings.

 

Tips:

 

Je kunt de salade nog aftoppen met noten zoals walnoten, pecannoten of amandelen, zaden zoals pijnboompitten of pompoenpitten en verse gehakte kruiden zoals dille, bieslook, peterselie, verse munt of tuinkers.
Serveer er een lekker stokbroodje bij en je hebt een complete maaltijd.

 

 

Recept Gekleurde bietjes salade met geitenkaas: