Dit recept voor gekruide meiknolletjes is een pittig bijgerecht boordevol heerlijke kruidige smaken. Als je deze meiknolletjes eenmaal hebt geproefd, ben je verslaafd. Door ze eerste te koken en daarna te laten sudderen met de specerijen en sinaasappelsmaak, wordt het een pittig en kleurrijk gerecht. Pas de smaak aan door meer of minder harissa te gebruiken.

 

Dit is een heerlijk bijgerecht dat je van tevoren kunt bereiden. Eerlijk gezegd, heb ik dit gerecht bereid zoals hieronder aangegeven in het recept. Ik bewaarde het in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Een dag later deed ik het gewoon in een koekenpan en verwarmde het opnieuw op laag vuur.
Het is niet nodig om olie of boter toe te voegen, maar vergeet niet om laag vuur te gebruiken.

 

Meiknolletjes

 

De meiknol is een oude groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt. Ze vallen onder de vergeten groenten, die we te vaak links laten liggen. En dat is zonde, want het is een heerlijke groente.
Meiknol wordt ook wel meiraap of knolraap genoemd. De naam knolraap moeten niet verward worden met koolraap, dat is een hele andere groente.
Het is een echte voorjaarsgroente die vanaf maart verkrijgbaar is. Het is een rond knolletje heeft een paars-witte kleur. Het jonge loof van de meiknol kunnen we ook eten, dit zijn de raapstelen.

 

Je kunt de meiknol, stoven, koken, roosteren, bakken, soep ervan maken of rauw eten. Rauw is het knolletje lekker pittig, de smaak lijst een beetje op radijs. Gekookt is dit knolletje lekker zoet.

 

Tips:

 

Mocht de meiknol niet in het seizoen zijn, dan kan je dit recept ook maken met koolraap of koolrabi.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gekruide meiknolletjes: