Ik had een zakje afgeprijsde gemengde bonen gekocht in de supermarkt. Maar die bleven maar in een keukenkastje liggen, tijd om er iets lekkers van te maken. Omdat het miezerig herfstweer is, leek mij een soep wel lekker. Deze pittige en goed vullende gemengde bonensoep met chorizo is ideaal voor deze koude dagen.

 

Gemengde bonen

 

De bonen die in dit zakje Mediterranean bean mix zitten zijn kikkererwten, rode kidneybonen, witte bonen en borlotti bonen. Ik heb ze eerst een nacht geweekt in koud water voordat ik ze gekookt heb. Volgens de verpakking moet je ze een uur koken, maar ik vind het wel lekker als de bonen nog een beetje een ‘bite’ hebben, daarom heb ik ze maar 45 minuten gekookt. Ze koken sowieso later nog in de soep.
Mocht je dit teveel werk vinden, dan kan je natuurlijk blikjes met bonen kopen. Ik zou dan ongeveer 800 gram gekookte en uitgelekte bonen nemen. Neem de bonen die jij lekker vindt.

 

Tortilla chips

 

Het is lekker om tortilla chips te serveren bij de soep. Je kunt een zak tortilla chips kopen, maar ik had nog een aangebroken zak flour tortilla’s in de kast liggen. Goede reden om zelf tortilla chips hiervan te maken. Snijd ze in punten en bak ze in een beetje olie in een koekenpan. Lekker!

 

Maaltijdsoep

 

Dit is een echte maaltijdsoep en wij zijn daar gek op. Daarom kan je ook diverse soep recepten vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Romige bonensoep met gerookte kip. Die is ook gemaakt van deze bonenmix. Of deze heerlijke Aziatische Vegetarische Tom Kha Kai soep met paddenstoelen, Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto of Indische Pindasoep met kip en prei. Niet verkeerd toch? Stuk voor stuk lekkere verwarmende soepen voor koude dagen, die moet je echt eens proberen!

 

 

Recept Gemengde bonensoep met chorizo: