Ik mocht meedoen aan een ontzettende leuke online kookworkshop met Alain Caron. De dag ervoor ontvingen wij een doos met 5 flessen (!) wijn voor dit diner en op de dag zelf twee dozen vol kraak verse producten van Lindenhoff. Het diner was voor vier personen, maar onze gasten belden op het laatst af omdat ze verkouden waren. Dus waren we met z’n tweeën. Daardoor bleven er heel veel van de mooie producten over, maar daar weet ik wel raad mee. Met de overgebleven Agria aardappelen en spartelverse kabeljauw heb ik deze gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw gemaakt.

 

Jacket potatoes

 

Dit recept is van de Britse chef Nathan Outlaw. Deze chef heeft een restaurant met wee Michelinsterren en is vooral gespecialiseerd in vis. Ik had dit recept voorbij zien komen in het kookprogramma Saturday Kitchen op de BBC. Dus toen was de keuze snel gemaakt voor mij, ook omdat er nog een hele bos waterkers overbleef en dit ook in het recept van Nathan verwerkt was.

 

Zijn recept heet dus jacket potato, dit is dus een typisch Engels gerecht. Het zijn aardappelen die eerst gepoft worden in de oven, dan leeggeschept, weer gevuld en daarna gaan ze weer in de oven om knapperig gebakken te worden. Voor de vulling wordt altijd het vruchtvlees van de aardappel gebruikt en dit kan je met van alles mengen. Voor dit gerecht kan je het beste kruimige aardappelen gebruiken.

 

Kruimige aardappelen

 

Kruimige/bloemige aardappelen blijven wel redelijk vast tijdens het koken, maar zijn kruimiger van structuur dan vastkokers. Het fijne van deze aardappelen is dat ze voor veel gerechten gebruikt kunnen worden. Ze zijn makkelijk te poffen, koken, bakken, frituren en te gebruiken in ovenschotels. De Agria aardappel die in het pakket van Lindenhoff zat is een redelijk vastkokende aardappel en dus erg geschikt om te poffen. Je kunt het beste biologische aardappelen gebruiken omdat je de schil ook opeet.

 

Tip:

 

Pas op, als de gevulde aardappelen uit de oven komen zijn ze loeiheet. Verbrand je mond niet!
Ook zo gek op gepofte aardappelen? Probeer dan ook eens deze In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings.

 

 

Recept Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw