Ja,ja, ik ben ook aan de hele geroosterde groenten. Zo zie je vaak hele bloemkool of andere groenten geroosterd in de oven voorbijkomen. Ik heb een geroosterde hele knolselderij bereid in de oven, maar dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een koolraap, koolrabi, of een hele rode of witte kool.
Zo’n stoere knolselderij uit de oven kan heel goed gebruikt worden in plaats van vlees. Ik denk dat je de vegetariërs onder ons, hier heel blij mee zult maken.
Wij hebben het gegeten bij een lekkere steak, dus ook lekker als bijgerecht natuurlijk.

 

Je hebt er wel even de tijd voor nodig, zo’n knolselderij of hele kool heeft wel lang nodig voordat het gaar is. Geef het lekkere smaakmakers mee in de vorm van verse kruiden, knoflook en/of specerijen. Ik heb tijm en gerookte paprikapoeder gebruikt. En om het helemaal lekker te maken een flink roomboter erbij natuurlijk.
Ik heb er nog een stuk blauwe Stilton kaas op gedaan voor extra smaak. Houd je daar nou niet van, laat de kaas dan achterwege.

 

Knolselderij

 

Als je niet een hele knolselderij wilt gebruiken, kan je ook een paar plakken roosteren. Maak er dit recept van: Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto.