In de Foodybox herfst mocht ik o.a. Opperdoezer Ronde aardappeltjes en een potje Dijonmosterd van Marne ontvangen. Ik heb deze twee gecombineerd en er heerlijke Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd van gemaakt. Deze makkelijke aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht met niet teveel ingrediënten. Omdat het eenvoudig te bereiden is en verre van de gewone gebakken aardappelen!

 

Geroosterde aardappeltjes

 

Op zoek naar een eenvoudig bijgerecht dat net zo goed past bij een doordeweekse vleesgerecht als bij een feestelijk etentje? Probeer dan deze smakelijke geroosterde goudbruine aardappelen voor een smaakvol bijgerecht. En gebruik die lekkere pittige Dijonmosterd, verse rozemarijn en knoflook voor dit gerecht.
Van puree tot gebakken en van Hasselback tot crushed, aardappelen zijn een veelzijdig en alom geliefd ingrediënt. Afhankelijk van het type aardappel dat je gebruikt, kunnen ze romig en glad of luchtig en licht zijn. Voor dit makkelijke bijgerecht zijn de Opperdoezer Ronde ideaal. Deze aardappelen zijn knapperig en zacht met een pittige bite.

 

Ik kook de hele aardappelen eerst goed gaar, dan weet ik zeker dat de aardappels vanbinnen mooi zacht zijn. Door het koken komt er bovendien een zetmeellaagje op de buitenkant van de aardappel dat heerlijk krokant roostert. Maar laat ze wel eerst goed afkoelen voordat je ze roostert.

 

Opperdoezer Ronde aardappelen

 

De Opperdoezer Ronde is een nostalgisch aardappelras wat uit het kleine Noord-Hollands dorpje Opperdoes. Deze aardappelen worden hier al meer dan 150 jaar veelal traditioneel door 15 trotse telers met de hand wordt gerooid.
De vastkokende delicate en romige aardappel is herkenbaar aan de robuuste ronde vorm en het dunne schilletje.
Het is een echte seizoens-aardappel welke verkrijgbaar is vanaf eind mei tot en met eind oktober.

 

Marne mosterd

 

De Dijonmosterd van Marne wordt door de Groninger mosterdmeesters ambachtelijk gemaakt met passie. Deze mosterdsoort voor de echte liefhebbers, komt oorspronkelijk natuurlijk uit de Franse stad Dijon. Bij de productie van deze mosterd wordt uitsluitend de kern van de bruine mosterdzaadjes gebruikt. Daardoor is deze mosterd behoorlijk scherper dan bijvoorbeeld Franse of Grove mosterd. En doordat de vliesjes van het mosterdzaad tijdens de productie eruit gezeefd worden, krijgt de mosterd zijn mooie lichte kleur.

 

Wat te serveren met mosterdaardappelen:

 

Hele kip met knoflook
Gegrilde Flat Iron steak
Varkensrack met zoetzure jus
Picanha met chimichurri saus
Entrecote met blauwe kaassaus
Kalfs tomahawk

 

 

Recept Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd: