Geroosterde Paarse Wortel Hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt ook nog eens bijzonder lekker.

Ik heb een beetje werk van de topping gemaakt, hierdoor ziet de hummus er nog aantrekkelijker uit. En het voordeel ervan is dat je nog wat extra groente eet met de hummus. Ook geeft het een extra smaak aan de hummus, zeker de munt, zwarte olijven en ingelegde citroen. Beleg de hummus met iets wat jij lekker vind of laat het achterwege. Serveer deze hummus met rauwkost en crackers of een stokbroodje.

Paarse wortelen

Ik ben gek op die mooie gekleurde wortelen, vooral de paarse. En ik heb nog een paar heerlijke recepten met die wortel, namelijk deze:

  1. Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel
  2. Paarse Wortelsoep
  3. Paarse Wortelen en Prei met 5 granen

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Geroosterde Paarse Wortel Hummus:

Geroosterde paarse wortel hummus. Hummus kan je met heel veel soorten peulvruchten, groenten en/of verse kruiden maken. Ik heb deze keer een heerlijke geroosterde paarse wortel hummus gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr paarse wortelen
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper
  • 1 blik 400 gr) kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 el citroensap

Topping

  • 5 gekleurde tomaatjes
  • 4 zwarte olijven
  • 1/4 ingelegde citroen
  • 1 takje verse munt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de takjes tijm erin en hierop de wortelen.
  • Giet er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout. Hussel door elkaar en zet de ovenschaal in de oven. Rooster de wortel ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen. Doe ze dan in een keukenmachine samen met de kikkererwten (met vocht uit blik), tahin, komijnpoeder, knoflook, granaatappelmelasse en citroensap.
  • Pureer tot het een smeuïge massa is geworden. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik lijkt. Breng dan op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaatjes, olijven en ingelegde citroen in stukjes. Haal de blaadjes munt van de stengel. Serveer de hummus in een grote kom en garneer met topping.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating