Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken gesneden en gebakken is het een traktatie. Lekker in een stamppotje zoals hutspot of als extra smaakmaker door aardappelpuree. Of in plakjes schaven en frituren tot chips is ook erg lekker. Of maak er geroosterde pastinaak van.

 

De lekkerste pastinaken maak je in de oven met honing, wat ze een heerlijke zoete smaak geeft. Hierdoor komt de zoete en anijsachtige smaak van de pastinaak heel goed tot zijn recht. Lekker bij wild of een braadstuk uit de oven.
Bewaar de pastinaken op een koele plek.

 

Vergeten groenten

 

Aardpeer is ook zo’n vergeten groente die zijn comeback maakt. Maak eens een lekkere Puree van aardperen.