Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, deze (niet paarse) geroosterde snackpaprika’s met mozzarella zijn wel heel erg lekker geworden.

 

Snackpaprika’s

 

Maar niet die mooie paarse kleur waar ik op gehoopt dat. Helaas pindakaas. Maakt niet uit, de volgende keer maak ik ze met rode, oranje of gele snackpaprikaatjes als ik voor een leuke kleur wil gaan. Want dat kan natuurlijk ook. Deze paprika’s zijn heerlijke als snack bij de borrel of maak ze als tapas als je een tafel vol met lekkere hapjes wilt maken.

Natuurlijk zijn snackpaprika’s met een heerlijke dip ook lekker op een tafel vol met hapjes of tapas. Ik had ze gewoon niet in de oven moeten doen, maar rauw moeten laten (haha).

In plaats van mozzarella kan je ook een andere kaas gebruiken die goed smelt. Zoals bijvoorbeeld brie, cheddar of een roodschimmel.

De rozemarijnzout* heb ik zelf gemaakt van een bos rozemarijn dat ik nog over had. Jij kunt dit ook zelf maken, hier lees je hoe. Dit zout is heel lang houdbaar en kan je voor diverse gerechten gebruiken. Lekker op geroosterd vlees of gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld. Maar je kunt ook rozemarijntakjes heel fijn hakken en dit gebruiken in de paprika’s als je geen zin hebt om het zout te maken.

 

De zongeroosterde tomaatjes** heb ik ook zelf gemaakt. Als jij die ook wilt maken, dan kan je hier lezen hoe je dat doet. Zo niet, koop dan lekkere zongedroogde tomaatjes in de winkel.

 

Ik heb oreganoblaadjes op de paprika’s gedaan omdat ik hier heel veel van in de tuin heb staan. Maar basilicum of bieslook lijkt me ook erg lekker erop.

 

 

Recept Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella: