Wij zijn gek op wortelen en ik probeer ze altijd op zoveel mogelijk manieren te bereiden. Dat kan je ook zien op de website. Ik heb nu geroosterde wortelen met berbere kruiden gemaakt en dit is heerlijk geworden kan ik jullie verklappen.
Heb jij berbere specerijen al eens geprobeerd? Zo niet, dan raad ik je aan om deze Ethiopische specerij te kopen en het te proberen bij het roosteren van wortelgroenten, vooral wortelen! Berbere is een heerlijke en exotische specerij die perfect past bij wortelen!
Geniet van dit heerlijke gerecht als heerlijk en gezond bijgerecht bij een stukje kip, vlees of vis!

 

Berbere specerijen*

 

Laat me je iets vertellen over deze geweldige specerij! Berbere is een kruidenmix die wordt gebruikt in de Eritrese en Ethiopische keuken. Het is een mengsel van kruiden en melanges verschillen meestal, maar kunnen paprika, koriander, gember, kaneel, chilipepers, zwarte peper en/of komijn bevatten. Het wordt gebruikt om Doro Wat (kippenstoof) te maken, het nationale gerecht van Ethiopië.
De smaak van berbere is licht pittig, maar niet op een chilipeper hete en pittige manier.
Naast het gebruik van berbere voor vlees, kip, of zelfs stoofschotels, is het absoluut fantastisch op wortelen, zoals je zult ervaren in dit recept!
Je kunt deze specerijenmix online bestellen of zelf maken.

 

Wortelrecepten

 

Veel wortelrecepten bevatten ingrediënten zoals ahornsiroop of bruine suiker. Ik denk dat de wortelen op zichzelf al zoet genoeg zijn en ik hou ervan om deze meer hartige optie te maken.
Het is super eenvoudig om een perfect bijgerecht te maken dat elke maaltijd een exotische flair geeft!
Wortelen roosteren brengt het beste in dit knolgewas naar boven. Door er berbere specerijen aan toe te voegen, worden pittige, citrus-achtige en warme smaken toegevoegd aan de natuurlijke zoetheid van de wortelen, waardoor dit onweerstaanbaar lekker wordt!
Dit geweldige recept is snel en je kunt dit makkelijke bijgerecht in ongeveer 30 minuten op tafel zetten!
Een heerlijk bijgerecht voor een doordeweekse maaltijd, maar ook geweldig voor speciale gelegenheden zoals met de feestdagen.

 

Hier zijn enkele andere heerlijke wortelrecepten waar je van kunt genieten:

Geglaceerde wortelen met passiefruit
Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata, Zhoug en dukkah
Wortelen in boter en honing geroosterd in de oven
Gepofte wortelen met harissa yoghurt en feta
Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing
Feestelijke wortelen

 

Tips:

 

Door de wortelen van tevoren te koken, zijn ze wat sneller geroosterd in de oven.

LET OP: ik heb geen bakpapier of aluminiumfolie op mijn braadslede gebruikt toen ik mijn wortelen roosterde. Je kunt dit echter wel beter doen.

Extra nodig: grote ovenschaal of bakplaat

 

 

Recept Geroosterde wortelen met berbere kruiden: