Deze gevlinderde piri piri kip uit de oven heeft wat minder braadtijd nodig omdat de kip doormidden gesneden is. Meestal wordt de kip op deze manier doormidden gesneden om het aan een spit te rijgen voor grillen of roosteren (op een barbecue), maar op deze manier kan je een hele kip ook goed in de oven bereiden. Het heet gevlinderde kip omdat als je hem platgedrukt hebt, een beetje op een vlinder lijkt. Het is een pittig kippetje geworden, dat wordt dus een spicy avondje.
Piri piri kip komt oorspronkelijk uit Portugal en word daar op de grill of barbecue bereid. Er bestaan diverse recepten voor de piri piri marinade, ik heb er deze variatie op gemaakt. Laat de kip lekker lang marineren, zodat de smaken er goed kunnen intrekken. Gebruik de dulce gerookte paprikapoeder, anders wordt het wel heel erg pittig. En als je niet tegen al te spicy eten kan, snijd de rode pepers dan in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.

 

Deze hele piri piri kip kan je ook heel goed op de barbecue bereiden. Grill de kip dan ongeveer 5 minuten op kant op het vuur en laat hem dan zachtjes verder garen in 30-35 minuten op de barbecue. Lekker met frietjes en groene sla.

 

Ben jij ook zo gek op kip? Probeer dan ook eens deze Polderkip met polderknoflook uit de oven.