Smaakvol gevulde courgettes met bulgur, citroen, sucuk, tomaten, kruiden en fetakaas. Serveer als hoofdgerecht of als sensationeel bijgerecht.
Courgettes, worden vaak gebruikt om soepen en stoofschotels van te maken, maar zelf zijn ze zelden de ster van de show, wat jammer is.
Ja, als ze niet op de juiste manier worden behandeld, kunnen ze een beetje waterig en flauw zijn, maar als je het goed doet, zijn ze fantastisch.
Een voorbeeld hiervan zijn deze uitgeholde en vervolgens gevulde courgettebootjes gevuld met een heerlijk mengsel van gekonfijte citroen, bulgur en kruiden.

 

Courgettes

 

Courgette is een zomergroente uit dezelfde familie als komkommer en meloen.
Het is een verrassend veelzijdige groente. Je kunt gevulde courgette ervan maken, courgetti, soep of je kunt het bakken, wokken, grillen, stoven en zelfs rauw eten. Bovendien kan je de courgettebloemen ook eten.
Ze hebben een donkergroene schil en bleek vruchtvlees en ze kunnen wel een meter lang worden. Maar tegenwoordig vind je ook gele, witte, gestreepte en bolcourgettes bij de groenteboer.

 

De bolcourgettes zijn bij uitstek geschikt om te vullen. Gevulde courgette is een zeer populair recept, omdat courgettes zelf weinig smaak hebben, kan je eindeloos variëren met de vulling.

 

Omdat courgettes van zichzelf niet veel smaak hebben, is grillen (op de barbecue) ideaal voor deze groente. Grillstrepen op de courgette zijn mooi, maar laat ze niet te donker worden. Dit is sowieso gezonder, maar courgette is op die plaatsen vaak bitter wat niet lekker is.

 

Courgette kan je heel goed rauw eten. Zorg dan wel dat je hele dunne plakken snijdt, zoals bij deze courgette carpaccio.

 

Sucuk

 

Dit is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat normaliter uit rundvlees en wordt gekruid met o.a. komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper.
Je koop sucuk in een Turkse winkel. Mocht je het niet vinden, vervang het dan door chorizo.

 

Tips:

 

Je kunt de courgettes ook vullen met gekookte rijst, quinoa of couscous in plaats van bulgur.

Als je de worst weglaat, heb je een heerlijk vegetarisch gerecht.

 

 

Recept Gevulde courgettes met bulgur: