Gevulde Eieren voor Halloween

Halloween staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over griezelige recepten! Gevulde eieren zijn altijd een hit en ze zijn geweldig als borrelhap of voorgerecht. Met dit recept voor gevulde eieren voor Halloween kan je voor jouw gasten een leuk eitje maken. De spinnetjes op de eieren is perfect voor Halloween ….. griezelen maar!

Gevulde eieren

Deze huiveringwekkende Halloween gevulde eieren lijken op enge zwarte spinnen die de overhand hebben genomen. Maar het zijn echt heerlijke eieren en volledig eetbaar. Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. De eieren zijn gevuld met een simpele klassieke mayonaisevulling en in plakjes gesneden hele ontpitte zwarte olijven vormen de griezelige spinnen.

Kinderen zullen dol zijn op deze eieren, en volwassenen zullen ze ook waarderen. De klassieke vulling is eenvoudig, maar voel je vrij om hem aan te passen met je favoriete toevoegingen. Voeg een vleugje Sriracha toe aan het eidooiermengsel, of wat vers gehakte bieslook of lente-ui toe.

Gevulde eieren voor Halloween

Tips voor het maken

  1. Gebruik azijn! Hoe je ook kiest om je hardgekookte eieren te koken, voeg een eetlepel azijn toe aan het water. Het zal het pellen van de eieren een stuk makkelijker maken.
  2. Vooraf maken. Om deze van tevoren te maken, bereid je de eieren en de vulling alvast voor. Zet ze apart in de koelkast en vul ze vlak voor het serveren.

Variaties

  • Probeer pesto door de vulling. Groene gevulde eieren zijn natuurlijk ook lekker spooky.
  • Gebruik Griekse yoghurt in plaats van mayo voor een lichtere vulling. Je kunt een volle Griekse yoghurt in een 1:1 verhouding gebruiken voor de mayo in dit recept.
  • Gebruik verse kruiden door de vulling, zoals bieslook, peterselie, basilicum of koriander.
  • Voeg wat textuur toe. Je kunt hele kleine blokjes bleekselderij, geraspte wortel of augurk aan de vulling toevoegen voor wat extra textuur en smaak.

Bewaren

Gevulde eieren zijn het lekkerst op de dag dat ze gemaakt worden, maar kunnen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte verpakking.
De eieren zelf kunnen tot een week van tevoren hardgekookt worden. Bewaar ze in de koelkast totdat je de gevulde eieren gaat maken.

Als je te veel eieren hebt gekookt, gebruikt ze dan voor deze Sandwich ei-hamsalade.

Klik hier voor nog veel meer Halloween recepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gevulde eieren voor Halloween:

Gevulde eieren voor Halloween. Heel makkelijk recept, je maakt gewoon gevulde eieren en gebruikt zwarte olijven om er spinnen van te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 12 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 25 gr roomboter, zacht
  • peper en zout
  • 1 pot zwarte olijven zonder pit

Instructies
 

  • Kook de eieren ongeveer 6-7 minuten, ze moeten hardgekookt zijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Snijd de eieren doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit met een theelepeltje.
  • Prak de eidooiers met een vork fijn.
  • Voeg bij de eidooiers de mayonaise en gesmolten (of zachte) boter en meng tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout (niet te veel zout want de olijven zijn al zout!).
  • Vul de halve eiwitten met het eigeelmengsel.
  • Snijd de olijven in de lengte doormidden en leg de helften op de eieren. Snijd de andere helften in hele kleine reepjes en leg deze tegen de halve olijven aan.
  • Dit worden de pootjes van de spinnen (neem er de tijd voor het is een geduldig klusje). Zet de eieren in de koelkast om op te stijven.
  • Serveer op een mooie schaal met eventueel nog wat olijven in het midden en spinnetjes eromheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating