Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en maak dan deze Gevulde koolrabi met kippengehakt.
Ik heb ook een lekker recept voor Kipgehaktballetjes voor je, proberen?
Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en maak dan deze Gevulde koolrabi met kippengehakt.
Ik heb ook een lekker recept voor Kipgehaktballetjes voor je, proberen?
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Schil de koolrabi’s en hol ze uit met een bolletjessteker. Kook de uitgeholde koolrabi’s met de deksels in ongeveer 15-25 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bak de ui in een klont roomboter glazig en voeg daarbij 1 eetlepel van de currypoeder.
Doe dit op een bord en laat afkoelen.
Meng het gehakt met de couscous, koriander en gebakken ui. Breng op smaak met peper en zout.
Haal met een schuimspaan de koolrabi’s uit de pan en laat uitlekken.
Vul de koolrabi’s met gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Giet de bouillon erbij, besprenkel met een beetje olijfolie en laat ze in ongeveer 30 minuten in de oven bakken tot het gehakt gaar is.
Breng ondertussen de kokosmelk met 1 eetlepel currypoeder aan de kook en voeg hierbij de tomatenblokjes. Serveer de saus op het bord met een koolrabi erop.