Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken.
Serveer de koolrolletjes met rijst of stokbrood en een lekkere salade.
Kool
In Nederland worden heel veel koolsoorten geteeld, maar men koopt tegenwoordig weinig een hele kool. Vooral nu alles voorgesneden en verpakt in de supermarkten ligt, gaat men voor het gemak. Koop eens een hele kool en maak daar iets lekkers mee. Het voordeel van een hele kool is, dat als je niet alles hiervan gebruikt, je deze best nog een tijdje kunt goed houden in de koelkast en daarna weer een keer gebruikt voor een ander recept. In mijn blog koolsoorten kan je alles lezen over de verschillende soorten kool.
Chinese kool
De rest van de Chinese kool kan je weer gebruiken in deze heerlijke Chinese koolsalade met mandarijn
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gevulde Koolrolletjes in Tomatensaus:
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 el zonnebloemolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 beschuit, verkruimeld
- 2 el Enchilada kruidenmix
- 1 mozzarella, in kleine blokjes
Tomatensaus
- 1 el zonnebloemolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
- 1/2 runderbouillonblokje
- 1 el tijmblaadjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Zet een grote pan met water met wat zout op het vuur en breng het aan de kook.
- Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool, haal dan 8 bladeren los van de stronk en was deze schoon. Snijd de harde nerf hieruit.
- Blancheer de bladeren 1 minuut in het water zodat ze iets zachter worden. Giet ze af en laat afkoelen. Dep ze dan droog.
- Gehakt: fruit de gesnipperde aan en laat het dan afkoelen.
- Meng het gehakt met de ui, ei, beschuit, Enchilada kruiden en mozzarella.
- Vorm dan 8 dikke staafjes van het gehakt. Leg op elk koolblad een gehaktstaafje en rol dit op.
- Saus: bak het uitje en de knoflook in een scheutje olie, voeg dan de tomatenblokjes, verkruimeld bouillonblokje, tijmblaadjes en paprikapoeder toe.
- Proef even of de saus genoeg op smaak is, voeg eventueel nog peper of zout erbij.
- Giet de saus in een ovenschaal en leg de koolrolletjes erin. Zet de schaal in de hete oven en bak het ongeveer 35 minuten.