Ik zag die schattige Babybel mini kaasjes in de aanbieding en zo ontstond het idee om hamburgers hiermee te vullen. Maar toen dacht ik….hoe leuk zou het zijn om mini burgertjes te maken en die te vullen met zo’n kaasje. Het is even een werkje om de gevulde mini cheeseburgers in elkaar te flansen, maar dan heb je ook wat. Probeer de kaasjes goed in te pakken, maar als er tijdens het bakken van de burgertjes wat kaas eruit loopt, is dat geen ramp.
Deze mini hamburgers worden ook wel sliders genoemd in Amerika. Sliders zijn kleine belegde broodjes (van ongeveer 5 cm doorsnee). Meestal zijn het hamburger sliders, de kleine burgertjes dus. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, wil er nog wel eens een Amerikaans recept voorbij komen. Zo ook deze gevulde mini cheeseburgers.
Tips:
- Dit zijn leuke burgertjes op bijvoorbeeld op een feestje te serveren.
- Heb je liever een visburger? Probeer dan eens deze Zalmburgers met avocadomayonaise
Recept:
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 2 el Picadillo kruiden
- peper en zout, naar smaak
- 8 Babybel kaasjes
- 8 mini broodjes
- ketchup
- mayonaise
- #rode ui#
- 1 kleine rode ui
- 4 el rode wijnazijn
Instructies
- Meng het gehakt met de Picadillo kruiden en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehakt in acht porties. Leg een portie in je hand en vorm er een platte burger van.
- Haal de kaasjes uit hun verpakkingen.
- Leg op de platte burger een kaasjes en wikkel het gehakt om het kaasje heen. Zorg ervoor dat de kaas goed ingepakt is.
- Leg de burgertjes op een bord, dek het af met plasticfolie en laat minimaal een uur in de koelkast staan.
- Snijd de ui in hele dunne ringen en doe dit in een jampotje. Giet de wijnazijn erbij, draai het jampotje dicht en schud even goed door elkaar. Laat een uurtje marineren.
- Bak de broodjes af in de oven. Bak of grill de burgers in een hete pan.
- Snijd de broodjes doormidden, lepel er wat mayonaise en ketchup op en leg de burgertjes op de broodjes.
- Leg op elk burgertje een paar rode uiringen en serveer ze direct.