Ik zag mini komkommers liggen bij de groenteboer en vond ze zo leuk dat ik ze meenam naar huis. Daar lagen ze een paar dagen in de koelkast. Wat te doen ermee. Ze in stukken snijden is zonde, want dan ben je het idee van mini komkommer kwijt. Ineens wist ik het…ga ze lekker vullen. Deze gevulde mini komkommers zijn een makkelijk borrelhapje, koud voorgerecht of tussendoortje. Ze vormen ook een smakelijke aanvulling op een picknick of een lunchpakket.
Gevulde komkommerhapjes kunnen ongelooflijk veelzijdig zijn en je kunt een verscheidenheid aan heerlijke variaties creëren die passen bij je smaakvoorkeuren.
Komkommer
Bij het maken van komkommerhapjes kan je het beste een komkommervariëteit kiezen die knapperig, relatief klein en een dunne schil heeft. Mini komkommers zijn vaak een populaire keuze voor het maken van komkommerhapjes, omdat ze een mildere smaak, een dunnere schil en minder zaden hebben in vergelijking met andere komkommervariëteiten. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor het creëren van een zachte en knapperige textuur in jouw komkommerhapjes.
Hoewel ik deze komkommertjes doormidden heb gesneden, kan je ze ook grote komkommers in dikke plakken snijden en de vulling overheen spuiten of smeren.
Variaties:
Hier zijn nog enkele andere ideeën voor verschillende vullingen voor komkommerhapjes:
Roomkaas gemengd met fijngehakte verse kruiden zoals dille, bieslook, peterselie en een vleugje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
Werk af met gerookte zalm, kappertjes en een scheutje citroensap voor een klassieke smaak.
Roomkaas gemengd met gehakte knoflook, gehakte Kalamata-olijven, in blokjes gesneden zongedroogde tomaten en verse basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
Roomkaas gemengd met fijngehakte ingelegde jalapeno’s of verse jalapeño pepers (pas de hoeveelheid aan voor de gewenste pittigheid). Voeg een snufje cayennepeper toe voor extra kick. Garneer met de in blokjes gesneden tomaten en verse koriander.
Roomkaas gecombineerd met geraspte cheddarkaas en in blokjes gesneden Spaanse peper.
Breng op smaak met een snufje cayennepeper en paprikapoeder voor extra smaak.
Nog meer komkommerrecepten:
Tips:
- Deze smakelijke gevulde komkommers kunnen van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking om later te serveren.
- Voor een vegan variant gebruik je zuivelvrije roomkaas of een mengsel van tofu en vegan mayonaise.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gevulde mini komkommers:
Ingrediënten
- 8 mini komkommers
Garnalencocktail
- 150 gr garnalen
- 2 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el tomatenketchup
- ½ tl Sriracha
- 1 snuf paprikapoeder
- peper en zout
Blauwe kaas
- 100 gr verse roomkaas
- 50 gr blauwe kaas
- 1 el peterselieblaadjes, gehakt
- peper en zout
Hummus
- 4 el hummus
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 6 zwarte olijven
Instructies
- Spoel de komkommertjes af, droog ze af en snijd ze in de lengte doormidden.
- Lepel met een koffielepeltje de zaadlijsten eruit en dep de binnenkant droog met keukenpapier.
- Meng de mayonaise met de yoghurt, tomatenketchup en Sriracha en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Roer de garnalen erdoor. Vul een paar halve komkommertjes hiermee. Strooi er een beetje paprikapoeder over.
- Meng in de keukenmachine de roomkaas met de blauwe kaas en peterselie en breng dit op smaak met peper en zout. Vul een paar halve komkommertjes hiermee.
- Maak zelf een lekkere hummus, Vul een paar halve komkommertjes hiermee en leg er zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven op.
- Leg de komkommertjes op een mooie schaal en serveer ze.