Ik ga deze gevulde mini pompoentjes met kalkoen maken voor Thangsgiving. De vierde donderdag van november wordt Thanksgiving gevierd in Amerika. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond, maak ik regelmatig ‘Amerikaanse’ gerechten voor hem. En dit gerecht bevat alle ingrediënten die meestal gebruikt worden voor een Thanksgiving diner, zoals bijvoorbeeld pompoen, kalkoen, maïs en cranberry’s.

 

Je kunt deze pompoentjes natuurlijk ook serveren met de Kerstdagen. Als ze heel klein zijn, maak je er een voorgerecht van. Heb je grotere pompoenen dan serveer je het als hoofdgerecht. Zonder het vlees is dit een heerlijk vegetarisch gerecht. Vervang de kalkoen dan door bijvoorbeeld gekookte bulgur of rijst. Als je geen kalkoenfilet kunt vinden, vervang dit dan door kipdijfilet.
Kan je deze kleine pompoentjes niet vinden, neem dan pompoenen van ongeveer 500-600 gram en snijd deze doormidden. Serveer dan gevulde halve pompoenen. Als je biologische pompoenen koopt, zou je deze zelfs in z’n geheel met schil kunnen eten.
Je kunt het gerecht ook van te voren bereiden en later opwarmen in de oven. Doe er dan een klein beetje bouillon of olijfolie over, zodat het niet uitdroogt in de oven.

 

Pompoen

 

Deze Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn ook leuk om met de feestdagen te serveren.