Het recept voor deze Ghanese pindastoofschotel (Nkatse Knwan) heb ik uit het boek Power Queens Culinair de werelddelen. Hierin delen vrouwen hun levensverhaal alsmede hun Surinaamse, Caribische en Ghanese familierecepten. Dit is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt heb en er zullen nog zeker een paar volgen.
Deze heerlijke kruidige stoofpot vol smaak en textuur laat jou even in Ghana wanen. De rijke tomaten en pindasaus gaat in dit recept perfect samen met de rijst en de peulvruchten. Verras jouw gasten met dit unieke gerecht.

 

Ghanese pindastoofschotel

 

De Ghanese pindastoofschotel is ook bekend als groundnut soup. Het is een van de meest populaire en geliefde gerechten in West-Afrika. Het is een heerlijke en rijk gevulde soort pindasoep met kip. Als serveertip bij dit gerecht wordt in het boek rijst, aardappels, yam of fufu met plantain aanbevolen. Ik heb er zilvervliesrijst met zwarte bonen bij geserveerd. Het is een heerlijke combinatie geworden, waaraan ik uiteraard mijn eigen twist gegeven heb.

 

Voor veel reizigers in Ghana is deze ‘pindasoep’ het ultieme Ghanese eten. En jij kan die ook thuis zelf maken.
De soep kan dik en romig geserveerd worden of meer als een dunne meer vloeibare soep. Ik heb er een dikke soep van gemaakt.

 

Je kunt de soep met kip maken, maar dit kan vervangen worden door vis. Of maak er een vegetarische of vegan variant, door vegetarische kipstukjes te gebruiken. Wanneer je het zonder vlees gaat bereiden begin dan met het fruiten van de uitjes voordat je de rest toevoegt.

 

Tips:

 

Ook zo dol op Afrikaanse gerechten? Probeer dan ook eens deze heerlijke:

Geroosterde berbere kip, met de Afrikaanse smaken van de berbere specerijenmix.
Ethiopische runderstoofpot, een kruidig stoofgerecht gemaakt van het mooie rundvlees en heel veel specerijen.
Jollof rijstschotel met kip, een pittig gerecht wat in diverse Afrikaanse landen op het menu staat. Alles wordt in een pan gekookt, zowel de kip, rijst als groenten.

 

Lees hier de review van het boek Power Queens Culinair de wereld delen.

 

 

Recept Ghanese pindastoofschotel: