Nou krijgen we zomaar een mooie nazomerse week. Gelukkig maar, want de zomer was niet echt geweldig qua weer. En omdat het van dat lekkere weer is, ben ik weer helemaal aan de cocktails gegaan. De nazomer vieren, zullen we maar zeggen. En omdat ik zo gek ben op gin, moet daarmee geëxperimenteerd worden natuurlijk. Het is nu een Gin tonic cocktail met ananassap geworden, een vrij zoete cocktail maar toch lekker verfrissend.

 

Cocktails

 

Cocktails zijn drankjes waarin minimaal drie verschillende ingrediënten in gemengd zijn.
De basis is altijd een sterke drank in de vorm van gin, wodka, tequila, whisky of andere sterke dranken. Er wordt ook een smaakmaker in gemengd in de vorm van een likeurtje, siroop of vruchtendrank. Cocktails kunnen met bruisend water of champagne afgetopt worden.

 

Je kunt cocktails op verschillende manieren maken, shaken dan wordt het gemixt in een speciale cocktailshaker, of stirred dan wordt het geroerd in het glas.
Deze cocktail wordt niet geshaked, maar geroerd voordat je het gaat drinken. Je wilt die mooie laagjes eerst laten zien aan jouw gasten toch? Die prachtige overloop van donkerrood, geel naar doorzichtig ziet er zo feestelijk uit in het glas.

 

Omdat wij zo gek zijn op cocktail, kan je aardig wat cocktails vinden op de site. Zoek ze maar eens op. En als je geen alcohol drinkt of alcoholvrije cocktails wilt maken, dan heb ik ook heerlijke mocktail recepten voor jou.

 

En ben jij ook zo gek op Gin & Tonic? Dan hebben ik diverse recepten hiervan voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mango en limoen Gin Tonic, Bloedsinaasappel gin cocktail, Roze Gin Tonic met frambozen en munt, Gin & Tonic met komkommer, Gin Tonic met mandarijn en dragon of deze bijzondere Koffie Gin & Tonic? Er zit vast wel wat bij voor jou!

 

 

Recept Gin tonic cocktail met ananassap: