Gin Tonic met Rabarbersiroop

Ik heb voor deze Gin Tonic met rabarbersiroop eerst een siroopje gemaakt van rabarber. Daarbij een roze gin en een elderflower tonic gebruikt. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ gin en tonic gebruiken, maar voor de smaak is deze gin en tonic een erg lekkere combi met de rabarbersiroop.

Bedenk van te voren dat je deze gin tonic wilt maken, je moet namelijk eerst even de rabarbersiroop maken en laten afkoelen. Je gebruikt niet alle siroop, dus laat het lekker in de koelkast staan voor een volgende keer.
Natuurlijk wordt hier niets weggegooid, dus de uitgelekte rabarber heb ik weer gebruikt in een heerlijke Chiapudding. Hiervoor meng je de afgekoelde rabarber met Griekse yoghurt, doe de chiazaadjes erdoor en lepel dit in een glas. Zet het een nacht in de koelkast en ’s morgens staat een heerlijk ontbijtje klaar voor je.

Gin & Tonic

Ben jij ook zo gek op dit drankje? Probeer dan ook eens deze:

  1. Gin & Tonic met bramen en munt
  2. Blue gin-tonic cocktail
  3. Gin Tonic met Mandarijn en Dragon
  4. Vijgen Gin & Tonic

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gin Tonic met Rabarbersiroop:

Gin Tonic met rabarbersiroop. Ik ben gek op G&T en probeer deze steeds anders te maken. Het is nu rabarbertijd, dus een lekker siroopje hiervan gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Engels
Porties personen

Ingrediënten
  

  • # rabarbersiroop#
  • 3 rabarberstengels
  • 200 gr kristalsuiker
  • 250 ml water
  • #gin tonic#
  • 50 ml roze gin
  • 150 ml elderflower tonic
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Maak eerst de rabarbersiroop. Spoel hiervoor de rabarberstengels schoon onder koud water en snijd ze dan in stukken. Doe dit in een pan samen met de suiker en water.
  • Breng aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes koken. Laat dan afkoelen en giet dan af in een zeef (met doek), zodat je de mooie roze siroop kunt opvangen. Zet dit in de koelkast.
  • Schenk de gin en tonic in een glas. Vul het af met ijsklontjes en giet dan een flinke scheut van de rabarbersiroop erover. Garneer eventueel nog met een sliert rabarber.
  • Cheers!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating