Ik heb voor deze Gin Tonic met rabarbersiroop eerst een siroopje gemaakt van rabarber. Daarbij een roze gin en een elderflower tonic gebruikt. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ gin en tonic gebruiken, maar voor de smaak is deze gin en tonic een erg lekkere combi met de rabarbersiroop.

 

Bedenk van te voren dat je deze gin tonic wilt maken, je moet namelijk eerst even de rabarbersiroop maken en laten afkoelen. Je gebruikt niet alle siroop, dus laat het lekker in de koelkast staan voor een volgende keer.
Natuurlijk wordt hier niets weggegooid, dus de uitgelekte rabarber heb ik weer gebruikt in een heerlijke Chiapudding. Hiervoor meng je de afgekoelde rabarber met Griekse yoghurt, doe de chiazaadjes erdoor en lepel dit in een glas. Zet het een nacht in de koelkast en ’s morgens staat een heerlijk ontbijtje klaar voor je.

 

Gin & Tonic

 

Ben jij ook zo gek op dit drankje? Probeer dan ook eens deze Gin & Tonic met bramen en munt.