Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gnocchi met groene groenten en burrata is gemaakt van lekkere voorjaarsgroenten zoals asperges en erwtjes met daarbij een pittige olie gemaakt van verse daslook. En dan natuurlijk die heerlijke zachte bol burrata niet te vergeten, die geeft het gerecht een heerlijke romige touch.

 

Gnocchi

 

Het was Italiaanse week bij de Lidl en daar zag ik deze verse gnocchi liggen. Toch maar gekocht om te proberen en ik moet zeggen dat ze superlekker waren. Grote zachte bollen gevuld met Parmezaanse kaas, heerlijk.
De Italiaanse gnocchi is een pastasoort en wordt meestal gemaakt van aardappel en meel. Het zijn een soort deegbolletjes die je in een paar minuten kookt en dan serveert met een saus of een beurre noisette met salie.
Ik het ze zelf eens gemaakt van zoete aardappel en die smaakten super.

 

Burrata

 

Deze verse kaas lijkt op de mozzarella en dat is het ook, alleen wordt de binnenkant gevuld met room. Hierdoor krijgt het een heerlijke zachte structuur en smaak. Als je de kaas opensnijdt of breekt loopt de room eruit. Daarom hoef je bij deze gnocchi geen roomsaus te serveren, omdat de burrata al zo romig en smeuïg is.

 

Groene groenten

 

Tegenwoordig kan je het hele jaar door groene asperges kopen, maar ik vind ze toch het lekkerst in het voorjaar als ze uit eigen land komen. Het is daarom ook een heerlijk voorjaarsgerecht geworden met al die heerlijke groene groenten en natuurlijk de daslook. Mochten de groene asperges niet in het seizoen zijn, kan je allerlei andere groene groenten gebruiken zoals sperziebonen, peultjes, sugar snaps, courgette, doperwten en sojaboontjes.

 

Daslook

 

Ik heb daslook in de tuin staan en toen de sneeuw verdwenen was, kwamen de bosjes al tevoorschijn. Het is zo fijn om daarvan te kunnen plukken.
De daslookolie lijkt een beetje op de pesto, althans het heeft deze dikte. Maar je kunt de olie ook wat dunner maken, wat jij wilt. Als de daslook niet in het seizoen is, kan je deze olie met allerlei soorten groene kruiden maken zoals basilicum, peterselie, dille, dragon of bieslook. En je zou ook nog (zelfgemaakte) pesto ervoor kunnen gebruiken.

 

 

Recept Gnocchi met groene groenten en burrata: