Ben jij ook zo gek op gnocchi en paddenstoelen? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou waarin deze twee worden gecombineerd. Een lekkere vegetarische gnocchi met paddenstoelenroomsaus, wat ook nog eens snel bereid is. Ideaal voor een doordeweekse dag. Dit wil je proberen!

 

Gnocchi

 

Gnocchi (spreek je uit als: njokkie) is een Italiaanse pastasoort. Het zijn zachte deegkussentjes gemaakt van aardappel, bloem en ei. Het lijkt een beetje op de Duitse knoedels. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken van gekookte geprakte aardappelen, bloem en ei, maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

 

Deze pasta wordt in Italië meestal als voorgerecht genuttigd, maar in ons landje maken we er een hoofdgerecht van.
De gnocchi is snel gaar, kook ze in heet water met zout. Als ze komen bovendrijven zijn ze al gaar.
Je vindt ze vers of gedroogd in de supermarkt.

 

Paddenstoelen

 

Ik vind het erg lekker om diverse soorten paddenstoelen te gebruiken in de saus. De witte champignon is uiteraard een allemansvriend en het goedkoopst, maar heeft wel de minste smaak en geeft veel vocht af tijdens het bakken.

 

Tegenwoordig vind je gemengde paddenstoelenmixen bij de supermarkt, maar ga eens naar een de groenteboer. Hier kan je heel veel soorten paddenstoelen vinden en ze verkopen ze los. Dan bepaal je zelf welke en hoeveel van elk soort paddenstoelen je gaat gebruiken voor dit gerecht.
Ik heb nu kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en beukenzwammetjes gebruikt.

 

Bouillonblokje*

 

Het geheim is van de saus is een bouillonblokje. Het lekkerst is een bospaddenstoelen bouillonblokje, dat geeft een extra paddenstoelensmaak aan het gerecht. Maar je kunt ook een groentebouillonblokje gebruiken.

 

Tips:

 

Wil je eens proberen om zelf gnocchi te maken, dan heb ik hier een lekker recept voor Zoete aardappel gnocchi voor jou.
Ben jij ook zo gek op paddenstoelen? Probeer dan ook eens deze Romige paddenstoelensoep met Marsala of Pizza met paddenstoelen.

Serveer er een lekkere groene salade bij.

 

Recept Gnocchi met paddenstoelenroomsaus: